30 tanda jatuh cinta

  Share
  avatar
  Effect
  Brigadier
  Brigadier

  Male
  Leo Dragon
  Posts : 144
  Location : sweet home
  Job/hobbies : baca buku ^^
  Join date : 09.02.09
  Reputation : 26

  30 tanda jatuh cinta

  Post by Effect on 20/02/09, 11:29 pm

  Rasa jatuh cinta sulit digambarkan mau pun diucapkan dengan kata-kata. Siapa yang jatuh cinta akan peka perasaan nya. Semua menjadi indah dan membahagiakan.

  Happy lovers beer

  1. Susah Tidur


  Biasanya anda jarang mengalami masalah untuk tidur. Kali ini, sejak bertemu dan berkenalan dengannya ingatan anda kepada si dia kian menebal hingga mengganggu tidur anda.

  2. Perasaan sentiasa berdebar

  Perasaan anda berdebar-debar jika bertemu dengan si dia di jalan. Malah anda jadi kalang kabut dan takut apabila dia menghampiri anda.

  3. Suka cari tahu

  Anda semakin berminat untuk cari tahu tentang latar belakang dan perkembangan si dia. Anda tekun mendengar cerita mengenai si dia dan sering bertanya tentang si dia dari kawan-kawannya.

  4. Resah gelisah

  Hati anda merasa resah dan gelisah bila si dia tidak kelihatan. Anda akan segera mencari tahu kabar tentang si dia.

  5. Dihinggapi cemburu

  Anda mula merasa cemburu bila ada orang lain yang dekat dengan doi walaupun itu teman"nya bahkan cenderung curiga apabila temannya itu melakukan kontak fisik dengan doi

  6. Hobi baru, termenung
  Bila tidak melakukan sesuatu, anda segera termenung. Fikiran anda jauh melayang dan pancaindera anda tertutup untuk menyedari hal-hal yang berlaku di sekeliling anda. Di mata anda terbayang-bayang wajah si dia dan anda berada di sampingnya.

  7. Dating
  Ada saja alasan anda untuk skedar bertanya kepadanya untuk bertemu. Kemudian secara terang, anda mengajaknya keluar bersama. Setiap waktu luang akan anda pergunakan untuk bisa pergi dengan si dia


  8. Rindu.

  Anda tidak dapat mengatur perasaan. Setiap saat mengingati si dia, bagaikan terdengar suaranya sayup-sayup di telinga. Apapun yang dipandang akan mengingatkan anda kepada si dia. Anda ingin berjumpa dan melihat wajahnya.

  9. Bergayut di telepon

  Sekalipun bayaran telefon mahal, anda sanggup menghabiskan masa berjam-jam sehingga terjejas masa tidur anda hanya untuk berbual kosong dengan si dia. Anda tidak peduli kalau bil meningkat atau perlu beli kad telefon banyak-banyak. Yang penting dapat dengar suaranya untuk melepaskan rindu. Lagipun anda baru lena tidur setelah mendengar suara si dia.

  10. Berubah citarasa

  Kehadiran si dia berjaya mengubah citarasa anda tentang pelbagai perkara. Sejak kebelakangan ini, anda lebih berminat untuk menghayati senikata lagu-lagu berirama sentimental yang bertemakan percintaan. Sebelum ini anda lebih gemar mendengar irama rock, heavy metal dan hip hop.

  11. Memberi hadiah
  Anda memberi si dia hadiah padahal hari lahirnya masih jauh. Anda peka dengan perkembangan semasanya supaya dapat dijadikan alasan untuk memberikan hadiah. Malah, tiap bulan anda memberikannya hadiah sekalipun harus berbelanja besar. Yang pasti, anda akan memberikan hadiah yang paling istimewa di hari lahirnya nanti.

  12. Awal ke tempat kerja

  Sejak menaruh minat kepadanya, anda lebih bersemangat untuk datang ke pejabat malah datang lebih awal lagi. Anda harapkan ada peluang anda berbual berdua dengannya atau sarapan pagi bersama di kantin.

  13. Lebih rajin
  Prestasi kerja anda semakin men ingkat jika dibandingkan sebelum ini. Anda jadi lebih semangat, kreatif dan berfikiran positif. Perkembangan anda yang membanggakan itu disenangi kawan-kawan dan majikan.

  14. Menjaga penampilan
  Penampilan anda tidak lagi ringkas dan sederhana. Meskipun anda lelaki, anda akan mengunjungi salon kecantikan untuk potongan rambut yang bergaya dan rawatan muka. Pakaian anda berubah corak menjadi lebih menjurus kepada fesyen mutakhir. Wajah berhias dengan mekap hingga nampak mempersona. Dari rambut ke hujung kaki anda cantik menawan dan segak bergaya.

  15. Defensif
  Maknanya anda melakukan pembelaan. Pantang orang lain salah cakap atau sekadar mengusik, anda akan mempertahankan si dia meskipun sampai anda marah dan timbul permusuhan. Ada masanya percakapan mereka itu ada kebenarannya, tetapi anda tetap bersikap defensif.

  16. Merajuk

  Sedikit salah, sedikit silap anda lekas merajuk. Anda sanggup tidak makan tengahari atau tidak menegur sapa selagi si dia tidak menegur dan meminta maaf. Anda juga terus merajuk sehingga dia berkali-kali memujuk.

  17. Mudah bersalah sangka
  Anda mudah merasa hampa lalu kecewa jika kemahuan atau permintaan anda tidak dipenuhi. Misalnya si dia tidak hadir temujanji, anda sangka dia mungkir janji. Anda anggap dia tidak memberi perhatian dan tidak mempunyai perasaan.

  18. Sentiasa kata ‘Ya’
  Apa pun katanya, pendapatnya dan permintaannya, anda jawab dengan ‘Ya’. Anda sentiasa akur dan menurut sekalipun ada di antara permintaannya yang keterlaluan dan pendapatnya kurang anda senangi.

  19. Sanggup berkorban
  Untuk si dia sanggup bersusah payah melakukannya semuanya. Dengan rela hati anda jadi pemandu peribadinya, jadi orang suruhan, meluangkan diri anda untuknya di hari cuti dan memenuhi setiap permintaannya.

  20. Jadi orang lain
  Tiba-tiba anda jadi pelakon yang terbaik kerana mahu memenuhi cirri-ciri peribadi yang menjadi idaman si dia. Di depannya anda seorang romantik dan berlemah lembut sekaipun kenyataannya anda seorang yang kasar dan mudah marah. Demi si dia, anda sanggup berubah menjadi orang lain.

  21. Prihatin
  Anda bukan hanya ambil tahu malah sentiasa menghulurkan tangan membantu. Anda akan pastikan si dia tidak mengalami sebarang masalah dalam kehidupan sehariannya dan menjamin kebajikan dan keselamatannya.

  22. Berkhayal
  Potret wajah si dia jadi teman setia di waktu keseorangan. Ada masanya anda habiskan masa hanya merenung wajahnya di potret sambil berangan-angan jauh. Berkhayal seperti itu anda rasa bahagia.

  23. Inginkan persamaan
  Sejak mengenali si dia anda berusaha mengikuti kegemaran dan citarasa untuk mempamerkan anda meminatnya. Anda akan mengemari filem dan lagu Hindustan, masakn barat dan meniru setiap tingkah lakunya. Anda mahukan wujud persamaan anda dengan si dia.

  24. Sumber ilham
  Kata-katanya menjadi pendorong semangat. Anda sedari bahawa anda mempunyai kemampuan untuk melangkah jauh dan mengejar cita-cita anda. Rupanya anda ada kelebihan tersendiri yang baru anda sedari. Si dialah yang membuka minda anda. Dialah sumber ilham anda.

  25. Pasang impian
  Anda sering termenung membayangkan impian masa depan anda bersama dia. Selalu berdua ke mana sahaja, lalu mendirikan rumahtangga, mempunyai sejumlah anak yang comel dan tinggal dalam sebuah rumah idaman bersama. Anda dan dia sama-sama susah dan senang dalam menjayakan cita-cita sekeluarga.

  26. Suka memuji
  Dari pendiam anda jadi seorang yang ramah mesra dan suka memuji. Anda peka dengan penampilan si dia dan lekas memberikan pujian dan sanjungan. Hati anda rasa berbunga-bunga dapat memuji dan apalagi kalau dia merasa bangga dan senang hati oleh puji-pujian anda.

  27. Mulut manis
  Anda hanya berkata hal-hal yang baik sahaja ketika bersamanya. Anda akan bersetuju dan mendukung percakapannya sekaipun tidak anda sukai. Tujuannya kerana anda tidak mahu menyinggung perasaan. Tambahan anda tidak mahu menjejaskan perhubungan yang baru berputik itu.

  28. Tanda ingatan
  Anda memberikan sesuatu yang istimewa seba gai tanda ingatan. Jika buku diberikan, anda akan tulis sedikit kata-kata di dalamnya sebagai renungan atau kenangan. Di hari raya anda hulurkan kad raya atau kad ucap selamat di hari lahirnya. Sekalipun tidak berterus-terang, dari kata-kata yang tercoret di dalam buku dan kad dapat mencerminkan luahan isi hati anda terhadapnya.

  29. Inginkan perhatian
  Anda selalu mengharapkan si dia memberikan perhatian dan mau meluangkan masa bersama anda. Walaupun anda tidak mahu menyusahkan si dia, namun sedikit perhatian yang diberikannya sudah cukup menggembirakan hati dan anda hargai.

  30. Bertekad memilikinya

  Secara drastik, anda berhasrat untuk memilikinya. Apapun keadaan dirinya, anda pasrah dan menerima. Anda ingin selalu di sampingnya, menjadi teman hidupnya sehidup semati.

  malu
  avatar
  mutant sesuatu
  Brigadier
  Brigadier

  Male
  Scorpio Snake
  Posts : 132
  Location : tempat dimana ada ilmu dan saya harus mencarinya....
  Job/hobbies : Computer/electronics
  Join date : 26.02.09
  Reputation : 8

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by mutant sesuatu on 28/02/09, 12:14 am

  2,3,13,18,19,26 nomor saya
  avatar
  orang_ganteng
  Newbie
  Newbie

  Male
  Posts : 73
  Join date : 10.02.09
  Reputation : 0

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by orang_ganteng on 28/02/09, 12:55 am

  kok gak ad yg mirip2 saia yach confused nohope
  avatar
  xavixavieri
  Newbie
  Newbie

  Male
  Posts : 94
  Join date : 24.02.09
  Reputation : 4

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by xavixavieri on 28/02/09, 02:43 pm

  orang_ganteng wrote:kok gak ad yg mirip2 saia yach confused nohope

  wakakakaka pasti ada lah wan dari 30 di atas itu haha eat that
  avatar
  kuya
  Moderator
  Moderator

  Male
  Posts : 596
  Location : tempat g bermimpi..
  Job/hobbies : DreamSoft.co.Ltd
  Join date : 08.02.09
  Reputation : 45

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by kuya on 28/02/09, 03:03 pm

  orang_ganteng wrote:kok gak ad yg mirip2 saia yach confused nohope

  emank nich anak mah lebay bgd..
  masa dari sekian inpo yang TSna kasih gk da c..
  boonk aj tuch nak..
  beer
  avatar
  orang_ganteng
  Newbie
  Newbie

  Male
  Posts : 73
  Join date : 10.02.09
  Reputation : 0

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by orang_ganteng on 28/02/09, 07:27 pm

  xavixavieri wrote:
  orang_ganteng wrote:kok gak ad yg mirip2 saia yach confused nohope

  wakakakaka pasti ada lah wan dari 30 di atas itu haha eat that

  jng pke nama asli dunk gan nti timpuk genteng ne
  avatar
  sakitperut
  Brigadier
  Brigadier

  Male
  Aquarius Dragon
  Posts : 207
  Location : ibiza island
  Join date : 09.02.09
  Reputation : 2

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by sakitperut on 02/03/09, 08:54 pm

  orang_ganteng wrote:
  xavixavieri wrote:
  orang_ganteng wrote:kok gak ad yg mirip2 saia yach confused nohope

  wakakakaka pasti ada lah wan dari 30 di atas itu haha eat that

  jng pke nama asli dunk gan nti timpuk genteng ne

  setiawan setiawan 1100037761 wkwkwkkww
  avatar
  xavixavieri
  Newbie
  Newbie

  Male
  Posts : 94
  Join date : 24.02.09
  Reputation : 4

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by xavixavieri on 02/03/09, 09:24 pm

  orang_ganteng wrote:

  orang_ganteng wrote: kok gak ad yg mirip2 saia yach confused nohope

  xavixavieri wrote:

  wakakakaka pasti ada lah wan dari 30 di atas itu haha eat that  jng pke nama asli dunk gan nti timpuk genteng ne

  wkwkkwkw... tuh dah di sebutin berikut NIM na wkwkkw eat that
  avatar
  kuya
  Moderator
  Moderator

  Male
  Posts : 596
  Location : tempat g bermimpi..
  Job/hobbies : DreamSoft.co.Ltd
  Join date : 08.02.09
  Reputation : 45

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by kuya on 02/03/09, 09:48 pm

  ya elah cman di sebutin nama aj gpp x..
  apalah arti sebuah nama... cielah2..
  lol!

  Sponsored content

  Re: 30 tanda jatuh cinta

  Post by Sponsored content


   Waktu sekarang 22/01/18, 08:58 am